مراجعین مرکز ناباروری رویان پس از تشخیص پزشک زنان مبنی بر استفاده از درمان تخمک اهدایی از بخش مطب زنان به واحد مددکاری اجتماعی ارجاع می شوند. در این واحد مشاوره مربوط به درمان شخص سوم، مشاوره تخلیه هیجانی، سوگ یا تصمیم گیری بر اساس وضعیت مراجع توسط کارشناس مددکاری به زوجین ارائه می شود. همچنین به سوالات و ابهامات آنها در خصوص موضوعات ژنتیکی، حقوقی، شرعی، روانی و اجتماعی وابسته به درمان پاسخ داده می شود. لذا حضور زوجین کاندید دریافت تخمک در جلسه مشاوره الزامی است.
در صورت تصمیم زوجین به انتخاب درمان اهدای تخمک چنانچه مددکار اجتماعی شرایط زوجین را بررسی و به ایشان تایید اولیه دهد، نامشان در لیست انتظار گیرندگان تخمک اهدایی وارد می شود. طبق پروتکلهای درمانی، پژوهشگاه رویان مجاز به انجام درمان برای زنان تا مرز سنی ۴۵ سال است و چنانچه سن خانم برای ورود به لیست انتظار مناسب نباشد امکان کمک از سمت پژوهشگاه وجود ندارد.
*لازم به ذکر است مدت زمان انتظار در لیست انتظار رویان و بر اساس نسبت تعداد اهدا کننده به گیرنده متغیر است و ممکن است زمان انتظار طولانی باشد.
داوطلبان اهدای تخمک در اولین مراجعه به مرکز رویان توسط کارشناس مددکاری اجتماعی مورد بررسی اولیه از لحاظ دارا بودن شرایط اهدا و نیز ارزیابی روانی – اجتماعی قرار گرفته و سپس مشاوره اطلاع رسانی کامل در زمینه اهداء و موضوعات عاطفی- اجتماعی و فرهنگی وابسته به آن به داوطلبان ارائه می شود.
*پژوهشگاه رویان برای معرفی اهدا کننده تحت هیچ عنوانی با واسطه همکاری نمی کند. داوطلبان اهدا می توانند با شماره پذیرش دفتر مددکاری تماس تلفنی برقرار کرده و برای مراجعه حضوری هماهنگی لازم را انجام دهند.
در غربالگری روانی- اجتماعی، داوطلب اهدا از نظر وضعیت سلامت روان، بررسی تاریخچه خانوادگی، عدم سوء مصرف مواد مخدر و گرایش به رفتارهای پر خطر، انگیزه و … مورد ارزیابی قرار می گیرند.
پس از تایید روانی- اجتماعی، اهدا کننده از واحد مددکاری به رابط درمان ارجاع می شود تا فرایند غربالگری پزشکی انجام شود.
پروسه غربالگری و سیکل تخمک گیری داوطلبین اهدا در مجموع حدود دو ماه زمان می برد.
در این مرحله بر اساس تعداد داوطلبان اهدای مورد تایید در مرحله غربالگری روانی-اجتماعی و پزشکی، با گیرندگان ثبت نامی در لیست انتظار تماس گرفته می شود و پس از بررسی و تایید آنها و انجام قراردادها و اقدامات لازم به رابط درمان ارجاع می شوند تا در صورت آمادگی پزشکی سیکل درمانی آغاز شود.