مراجعین مرکز ناباروری رویان پس از تشخیص پزشک متخصص مردان مبنی بر استفاده از درمان جنین اهدایی از بخش مطب مردان به واحد مددکاری اجتماعی ارجاع می شوند.
در این واحد مشاوره درمان جنین اهدایی، تخلیه هیجانی، سوگ یا تصمیم گیری بر اساس وضعیت مراجع توسط کارشناس مددکاری به زوجین ارائه می شود. همچنین به سوالات و ابهامات آنها در خصوص موضوعات ژنتیکی، حقوقی، شرعی، روانی و اجتماعی وابسته به درمان پاسخ داده می شود. لذا حضور زوجین کاندید دریافت جنین در جلسه مشاوره الزامی است.
در صورت تصمیم زوجین به انتخاب درمان اهدای جنین، چنانچه مددکار اجتماعی شرایط زوجین را بررسی و به ایشان تایید اولیه دهد، نامشان در لیست انتظار گیرندگان جنین اهدایی وارد می شود. طبق پروتکل های درمانی، پژوهشگاه رویان مجاز به انجام درمان برای زنان تا مرز سنی ۴۵ سال است و چنانچه سن خانم برای ورود به لیست انتظار مناسب نباشد امکان کمک از سمت پژوهشگاه وجود ندارد.
*لازم به ذکر است مدت زمان انتظار در لیست انتظار رویان بر اساس نسبت تعداد اهدا کننده به گیرنده متغیر است و ممکن است زمان انتظار چند سال باشد.
اهدا کنندگان جنین در پژوهشگاه رویان از بین صاحبان جنین فریز در همین پژوهشگاه در صورت داشتن شرایط ذکر شده در دستورالعمل اهدا، انتخاب می شوند.( شرط داشتن حداقل یه فرزند سالم بالای یک سال الزامی است)
آنچه در خصوص اهدای جنین منجمد باید لحاظ شود توجه به این نکته است که زوجین اهدا کننده درگیر موضوع ناباروری هستند و نگرانی در خصوص پشیمانی زوج و یا تمایل آنها به ادامه درمان خود در سال های آتی وجود دارد، لذا مشاوره به آنها حول محور برون ریزی عاطفی نسبت به اهداء جنین هایشان و حصول اطمینان از رضایت آگاهانه و منطقی آنها در مورد اهدای جنین های فریز است.
در این مرحله بر اساس تعداد پرونده های مورد تایید از بین داوطلبان اهدای جنین منجمد، غربالگری کیفیت جنین، سلامت آقا و خانم صاحب پرونده با گیرندگان ثبت نامی در لیست انتظار جنین اهدایی تماس گرفته می شود و پس از بررسی و تایید آنها واخذ رای دادگاه، انجام قراردادها و اقدامات لازم برای شروع سیکل درمانی به رابط درمان ارجاع می شوند.