تاثیر تغذیه بر کیفیت تخمک و حفظ باروری
تغذیه تاثیر شگرفی بر روی کیفیت تخمک و رشد فولیکول دارد. بر اساس مطالعات انجام شده به خصوص در سال‌های اخیر مشاهده شده است که، مصرف غذاهای ارگانیک، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین D، محصولات لبنی، اسید فولیک و سایر ویتامین‌های مورد نیاز دوره‌ی باروری تاثیر به سزایی بر روی کیفیت تخمک، رشد فولیکول و بقایای جنین دارند.
مشاهده شده است که زنانی که در رژیم‌های خاص و محدود غذایی هستند، کیفیت تخمک پایین‌تری نسبت به زنانی که تغذیه‌ی مناسب و سلامت دارند، دارا هستند. همچنین مشاهده شده است، زنانی که تغذیه‌ی مناسبی شامل سبزیجات و پروتئین‌ها به میزان کافی دارند، دارای رشد و تعداد فولیکول بالغ بیشتری نسبت به زنانی هستند که دارای تغذیه‌ی نامناسب و محدود هستند.
همچنین بر طبق مشاهدات مشخص گردیده است که زنانی که دارای تغذیه¬ی مناسب هستند قادر به حفظ جنین خود می¬باشند، در صورتی که در زنان با تغذیه¬ی نامناسب سقط جنین بیشتری گزارش شده است.

از مواد غذایی و ویتامین‌هایی که در ناباروری و تقویت کیفیت تخمک می‌توان نام برد:
تخم‌مرغ:
بر طبق مشاهدات انجام شده تخم‌مرغ غنی از ویتامین‌ها است، یکی از مهم‌ترین ویتامین ها، ویتامین‌های گروه B هستند. یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که عضو گروه B است، ویتامین مایو اینوزیتول است که در تخم‌مرغ وجود دارد و نقش مستقیم و کلیدی در مسیر بلوغ تخمک دارد در واقع این پروتئین، موجب بهبود کیفیت تخمک گذاری، بهبود کیفیت اسپرم و افزایش قدرت باروری می‌شود. همچنین در تکامل جنین تازه شکل گرفته نقش موثر و کلیدی ایفا می‌کند.

بادام:
بادام دارای طبیعتی گرم و تر است که برای رشد تخمک بسیار مهم است، همچنین مصرف بادام قدرت باروری را افزایش می‌دهد؛ شیربادام تقویت‌کننده بدن بوده و برای زنان باردار بسیار مفید است.

روغن زیتون:
روغن زیتون بر روی کیفیت تخمک و باروری تاثیر بسزایی این ماده سبب افزایش باروری می گردد. در واقع مطالعات نشان داده‌اند که تخمک برای انجام لقاح نیاز به پوشش ضخیم رحم حداقل ۷ میلی متری دارد.

زردچوبه:
در واقع زردچوبه دارای ماده کورکومین است. کورکومین یکی از ترکیبات اصلی گیاه زردچوبه است که دارای فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضد‌التهابی، ضد سرطانی و ضد میکروبی در بدن است. مشخص شده است که زردچوبه سبب تنظیم سیکل‌های قاعدگی در خانم و افزایش کیفیت تخمک می‌شود.

شیر‌ کامل:
بر طبق مطالعات انجام شده مصرف زیاد لبنیات کم چرب خطر ناباروری را افزایش می‌دهد، در نتیجه اصولا برای خانم‌هایی که قصد باروری دارند مصرف لبنیات پرچرب و شیرکامل توصیه می‌گردد.

بروکلی:
بر طبق مطالعات مشخص شده است که، کلم بروکلی خام برای درمان تنبلی تخمدان و کیست تخمدان مفید است. در واقع فیبر موجود در کلم بروکلی خام سبب تنظیم قند خون و سطح هورمون بدن می‌شود. همچنین این گیاه سبز خطر ناباروری را کاهش می‎دهد.

ماهی سالمون:
این ماهی‌ دارای تمام اسید‌های آمینه ضروری برای بدن است که برای ساخت وساز سلول ماهیچه، استخوان‌ها، کیفیت تخمک و رشد جنین بسیار با اهمیت است.